Jodan Boys, de 1

...

Hoofdklasse A

14 december 2019 14:30

Het leek een bijzonder troosteloze middag te worden op sportpark Zegersloot. Enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd tegen Jodan Boys begon het te gieten en dat hield niet meer op, er was een minuut stilte vanwege het zeer plotselinge overlijden van trouwe fan en sponsor Frans Rossel en toen kwam halverwege de eerste helft de thuisclub ook nog eens op achterstand.

Het zou op sportief gebied toch nog vrolijk aflopen voor ARC, hoewel de uiteindelijke drie punten voor de vrienden van Rossel uiteraard eigenlijk helemaal niet belangrijk waren. De gastheren begonnen redelijk, maar de bezoekers uit Gouda, met veel sponsors meegekomen, namen het initiatief van lieverlee over zonder overigens veel indruk te maken. In minuut tweeёntwintig leidde een hoekschop indirect de 0-1 in. Daaruit volgde een aanval uit veel schijven en het was uitgerekend Jeroen Borsboom die het beslissende tikje gaf. Borsboom kwam vorig seizoen nog uit voor de Racing. Trainer Mark Evers was absoluut ontevreden, met name ook over het middenveld en verving kort na de goal Thom Nouwens voor Coen de Groot. Dat bleek later een goede wissel te zijn. Er gebeurde verder weinig in het eerste speelpart, niets eigenlijk, maar op slag van rust was eerst ARC nog heel dichtbij een treffer en kort daarna ook Jodan Boys.

Na de pauze was opeens sprake van een veel enthousiastere thuisploeg. Na anderhalve minuut lag de gelijkmaker al achter keeper Roy Rondeltap. Uit een hoekschop leek de kopbal van Derek Prins te mislukken, maar opeens was daar Coen de Groot die binnentikte. ARC speelde daarna veel opportunistischer en werd van lieverlee gewoon de betere ploeg. In minuut zevenenzestig kreeg de equipe van Mark Evers drie kansen op een rij, maar de bal wilde er niet in. Dit initiatief leverde een vrije trap op en die werd door Stefan den Horder wel heel fraai benut. De spits die mocht meedoen omdat Tren Drexhage vanwege een gebroken neus afwezig was mikte via de onderkant van de lat raak. ARC leek de zaak onder controle te hebben, maar moest het laatste kwartier net tien man verder. Youri Duisterhof had al een gele kaart te pakken wegens praten, hetgeen je bij arbiter Marcel Roeleveld nooit moet doen en beging in de ogen van de leidsman een overtreding die opnieuw geel waard was in diens ogen. De overtreding werd echter wel degelijk in eerste instantie gemaakt door een speler van Jodan Boys, maar het werd dus gewoon rood. Op karakter hield ARC echter stand, al scheelde het een keer heel weinig, en de 2-1 bleef gehandhaafd.

ARC staat nu gewoon zesde op de ranglijst. En ARC maakt ook nog eens kans op het winnen van de tweede periode. Veel gekker moet het echt niet worden.

Interview Stefan den Horder: klik hier