5 september 2020 14:30

Scheidsrechter

B.L.J.M.M. (Bernard) Elissen

Onbekend

Gedurende de gehele wedstrijd beroerde ARC-keeper Aäron Balk de bal welgeteld drie keer met de handen. In de eerste helft moest hij een gekopte bal uit de hoek tikken, in de tweede helft kon hij een bal simpel oppakken en zes minuten voor het einde moest hij het door Timmerfabriek Koenekoop geschonken projectiel uit zijn doel halen. Bij een 3-0 achterstand had het bezoekende Rijsoord  namelijk volkomen uit het niets tegen gescoord en de eindstand op 3-1 bepaald.

Deze statistieken geven aan dat Rijsoord helemaal niet de intentie had om drie punten op te komen halen. De ploeg kwam er tegen een oppermachtige Racing totaal niet aan te pas. Dat men niet met een veel grotere nederlaag terug naar Ridderkerk ging was vooral te danken aan het feit dat het best goed voetballende ARC veel te slordig en niet doeltreffend genoeg was om de overmacht in hogere cijfers uit te drukken. Nadat de thuisclub in het eerste halfuur in de personen van Lilhinho Martins en Cas Knoester al twee flinke mogelijkheden onbenut had gelaten was het na negenendertig minuten eindelijk wel raak. Op de zoveelste slimme pass van de zwoegende Tren Drexhage reageerde Lionel Frederik nu wel goed en hij rondde beheerst af. Op slag van rust zette de verder onzichtbare Luuk Samsom door een vrije trap binnen te schieten de man die het scorebord bediende opnieuw aan het werk: 2-0.

Een forse afstraffing dreigde voor de bezoekers, maar dat bleek mee te vallen. Of tegen als je het door de ogen van de ARC-aanhangers bekijkt. Aan het spelbeeld veranderde niets, het was louter de thuisploeg die voetbalde, maar er werd slechts ėėn goal aan toegevoegd.  Die viel elf minuten na de hervatting ook nog eens uit een strafschop. Invaller Joshua Kassels werd in de zestien neergelegd en de goed leidende arbiter Bernard Elissen uit Udenhout kon niet anders dan de bal op de stip leggen en dat betekent een doelpunt als Tren Drexhage zich daarover ontfermt. Het spel werd er vervolgens bepaald niet beter op en met nog zes minuten op de teller viel zowaar een tegendoelpunt. Dat gebeurde nota bene nadat ARC in de buurt van de zestien van Rijsoord een vrije trap mocht nemen. Dat mislukte en de organisatie was compleet weg en zo kon Chris Promes frank en vrij het hele veld doorlopen en ook nog eens simpel Balk omspelen.

Met 3-1 de competitie beginnen is natuurlijk prima, maar de einstand viel gevoelsmatig toch tegen en Mark Evers zal het daar ongetwijfeld met zijn mannen nog wel over hebben de komende dagen.

Aäron Balk; Thomas Lamberts; Derek Prins; Timo de Graaf; Youri Duisterhof; Arjan Ouwendijk; Luuk Samsom (64.Vincent Tel); Tren Drexhage (76.Richard Bakker); CasKnoester; Lionel Frederik; Lilinho Martins (52.Joshua Kassels).

Verslag: Theo van Egmond
Foto's: Bert vd Voort