Eerste nederlaag van ARC is een feit tegen sterker FC ‘s-Gravenzande

Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

ARC staat weer met beide benen op de grond. Na twee overwinningen moesten bij FC ’s-Gravenzande de punten aan de tegenstander worden gelaten. Het werd bij deze mooie club 2-1 en over de gehele wedstrijd gezien was dat eigenlijk geen onlogische uitslag.

De start van ARC was niet bepaald groots te noemen. Dat is nog zwak uitgedrukt. De inzet leek, met de nadruk op leek, niet optimaal en het balverlies was uitermate slordig. Het leidde in het eerste half uur tot een viertal stevige kansen voor de thuisploeg. Na drie minuten al kopte Frank Broos van dichtbij naast, belandde een voorzet van diezelfde Broos pardoes boven op de lat en moest Pepijn Kooij in allerijl een snel uitgevoerde aanval onderscheppen. Kort daarna ging Derek Prins opzichtig in de fout, maar die werd door Bram Sommeling niet afgestraft.
In de eerste helft viel slechts één redelijke ARC-aanval te noteren. Daar moest dertig minuten op worden gewacht, maar het schot van de niet super gelukkig spelende Lilinho Martins da Silva was te zwak om doelman Jurrian Jouvenaar nerveus te maken. Het zat de Racing overigens ook op een ander dan sportief front in die eerste rondgang bepaald niet mee. De prima spelende Pepijn Kooij moest geblesseerd naar de kant en dat moest Derek Prins om dezelfde reden ook. Het bleef niet bij die ellende. In minuut vijfenveertig leed Thijs Hoogenboom op het middenveld balverlies en dat werd door eerdergenoemde Frank Broos afgestraft: 1-0. Het werd in de vijfde minuut van de extra tijd nog erger. Uit een snelle aanval was Broos opnieuw de succesvolle afronder : 2-0.

In de tweede helft was ARC een stuk enthousiaster. Wel kwam de ploeg aal na drie minuten goed weg toen de 3-0 leek te vallen. Kort nadat zich een soortgelijke mogelijkheid had voorgedaan viel in minuut zevenenvijftig opeens de 2-1. Het was nagenoeg een kopie van de goal vorige week tegen Achilles Veen. Yassin Kaabouni werd op rechts weggestuurd. Hij liep ook nu alle tegenstanders er dik uit, zette ook nu knap voor en Thijs Hoogenboom scoorde op dezelfde manier.
Tot echt grote gelegenheden om alsnog een punt uit het vuur te slepen kwam ARC niet, een wegens buitenspel terecht afgekeurde goal van Yassin Kaabouni daargelaten en aan de overzijde voorkwam Aäron Balk de beslissende 3-1 en de eerste nederlaag was een feit.
De teleurstelling bij de staf was kennelijk groot, want Stefan Schaafsma (rood) en Mark Evers (geel) gaven al te nadrukkelijk te kennen het niet eens te zijn met arbiter Steven van der Vrande en zijn assistenten. Maar aan hen lag de nederlaag absoluut niet.

Aäron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins (41.Coen de Groot); Lars van IJzendoorn; Neal Arnoldus (70.Boyd Baatje); Arjan Ouwendijk; Thijs Hoogenboom; Cas Knoester; Pepijn Kooij (35. Huib Oversloot); Lilinho Martins da Silva; Yassin Kaabouni (70.Jordi Tuithof).