De Boelelaan 50
1082LR
AMSTERDAM
tel. 020-6445575

Op het geweldige complex van AFC aan de Zuid-as van Amsterdam speelden wij onze 2e wedstrijd deze week. AFC JO18-3 staat onderaan maar in onze competitie zegt dat niet alles. Ze hebben vaak met klein verschil verloren.
De wedstrijd begint zoals afgelopen maandag tegen Voorschoten. We nemen de rust voor onze aanvallen. We krijgen al snel enkele kansen maar zijn nog niet scherp genoeg.

Na een kwartier spelen is het dan ook AFC dat bijna uit het niets met een mooie schuiver scoort en de 1-0 maakt.
Nu wat extra energie van ons op de aanval.
10 minuten verder: uit een counter krijgt Beau de bal op rechts van Dani. Hij weet hem goed voor te geven op Wessel die hem in de linkerhoek weet te koppen: 1-1!

Wat later spelen wij achterin even voor Sinterklaas en AFC pakt het cadeautje met alle plezier uit: 2-1. Dit is ook de ruststand.

De 2e helft bewaren wij wederom de rust en loeren op onze kansen. Die komen ook.
Nasser weet de bal te bemachtigen aan de linkerkant en na een goede solo schiet hij de bal in de 16 meter rechts van de keeper te krijgen: 2-2!

AFC geeft zich echter niet gewonnen en weet even later toch de 3-2 te maken.. Voor de 3e keer deze wedstrijd op achterstand. Hoe is het met de koppies vandaag? Nou die zitten wel goed!

Wij krijgen op een meter of 20 van het doel een vrije trap. Beau staat klaar en schiet hem hard in (of geeft hem voor?) De bal wordt door niemand geraakt en weet door te stuiteren, waardoor hij rechtstreeks in het doel komt! 3-3!

Nu wordt het echt spannend! De emoties lopen ietsje op zonder dat het uit de hand loopt. De ervaren scheids heeft het, met enige humor, prima in de hand.

Met nog 5 minuten te spelen komt dan ons moment. Na een zorgvuldige aanval van ARC weet Sam de bal te passen naar Wessel die aan de rechterkant van de 16 meter wacht. Vervolgens kapt hij de verdediger uit en schuift hij meet links de bal naast de keeper: 4-3!!

De vreugde is groot bij ARC en de moedeloosheid straalt af bij AFC.
Vervolgens wordt helaas nog een doelpunt van Pim door buitenspel afgekeurd.

Met een wanhopig slotoffensief van AFC, waarbij de keeper ook met de corners mee gaat proberen zij een gelijkspel te forceren. Gelukkig voor ons komt het niet zover.

De scheids fluit precies op (zijn) tijd af en de verdiende maar zwaarbevochten overwinning nemen wij mee naar huis. Vandaag hebben wij aangetoond dat wij, als het koppie maar goed is, ook de tegenslagen kunnen ombuigen naar overwinningen! TOP gedaan kanjers, ga zo door.

Met een extra compliment en dank nog aan de uitstekende verzorging bij de kleedkamers van de aardige dame van AFC.