Bloedstollende ontknoping in de slotminuten brengt O17-1 de dik verdiende winst.

J.M. van den Berg

Vandaag speelde ARC tegen de koploper Spartaan‘20. In de uitwedstrijd werden we met 6-1 terug naar huis gestuurd, dus er stond een sterke tegenstander voor ons. De wedstrijd begon en Spartaan’20 gaf hoogdruk in de opbouw van ARC en toch kwamen de Racers onder de druk uit wat al snel resulteerde in kleine kansjes. Zo wist Zine al twee ballen richting het doel te schieten in de eerste minuten en zo werd meteen de toon van de wedstrijd gezet. Via een corner van ARC kwam de bal in een scrimmage terecht en wist Gijs met zijn verkeerde been de keeper kansloos te laten en de 1-0 te scoren. Spartaan’20, dat af en toe nog best gevaarlijk was kwam voor het doel, maar gelukkig wist Jauke daar meerdere keren raad mee. Er ontstonden meer ruimtes op het veld voor zowel ons als ook voor Spartaan’20 en aan beide kanten waren er gevaarlijke kansen totdat Zine in de 24ste minuut de keeper na een soloactie buitenspel zet en de 2-0 scoort. Helaas een paar minuten staat de organisatie niet goed en daar profiteert Spartaan’20 goed van 2-1. Met rust wordt een wissel gepleegd Sven verlaat het veld voor Youssef. Een aantal minuten na rust is er na een lange bal van Spartaan’20 een miscommunicatie achterin en zo komt Spartaan’20 op een gelijke hoogte 2-2. ARC blijft gevaarlijk, maar de bal wilt er maar niet in. Meerdere kansen die de goed spelende keeper van Spartaan’20 meerdere keren pareert. In de 60e minuut krijgt Spartaan’20 rond de 16 een vrije trap die ze helaas binnen weten te schieten 2-3. Het geloof zit er in, dat we punten kunnen halen tegen deze ploeg. Een minuut later na een goede aanval schiet Bendeguz de bal op de paal en Nabil verwachtte de bal niet terug en schoot de bal iets gehaast over het doel. Ondertussen hebben Ivano en Bendeguz het veld verlaten voor Zakaria en Kyan. Spartaan’20 die nog meerdere keren gevaarlijk was in de wedstrijd, maar Jauke was de spits continu een stapje voor. In de 77e minuut na een goede aanval schieten wij op doel en de verdediger kon de bal alleen met zijn hand stoppen. Het gevolg een directe rode kaart en een penalty. Dean die vervolgens zoals hij vaker heeft laten zien, schiet de bal feilloos strak richting de kruising. De stand is weer gelijk 3-3. Met nog 12 minuten te spelen. De laatste fase van de wedstrijd was dan ook bloedstollend. ARC dat bloed rook na de rode kaart ging steeds aanvallender voetballen met jongens die op hun laatste beentjes liepen. Daardoor kwamen er meer ruimtes op het veld en was Spartaan’20 meerdere keren nog gevaarlijk voor het doel. Gelukkig had Jauke nog twee fraaie reddingen en hield hij daarmee zijn team nog in leven. In de 93e minuut weet Zine de bal achter de keeper te werken waardoor ARC de wedstrijd wint met 4-3. Vanzelfsprekend was er bij de complete selectie een grandioze ontlading. In de paar seconden die er nog gespeeld moesten worden gebeurde er vrij weinig meer en kon O17-1 na het laatste fluitsignaal gaan nagenieten van de fantastische zwaar bevochten overwinning. Een compliment voor de mannen. Met hard werken en plezier en een juiste instelling komt het beste naar boven in deze ploeg. Zaterdag a.s. is er ook weer een belangrijke pot te spelen. Dan gaat ARC op bezoek bij DSO.