TOGB JO15-1 - ARC JO15-1 - svARC

TOGB JO15-1 - ARC JO15-1

TOGB JO15-1

4 - 0

ARC JO15-1

Competitie

Divisie 5 B

Datum

18 maart 2023 12:15

Scheidsrechter

W.E.A. Maas

Accommodatie

Sportpark Het Hoge Land
Het Hoge Land 23
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5112006

Ruststand 1-0
Eindstand 4-0

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week, mogen de jongens deze keer wel aan de bak. 
Tegenstander is TOGB JO15-1. Na een wat aarzelende start hebben die inmiddels de weg naar boven gevonden. Om aansluiting met de middenmoot te houden is vandaag zaak om een goed resultaat uit Berkel mee te nemen. 

IMG_3951.jpgDe wedstrijd wordt in gang gefloten door de jonge scheidsrechter en we zijn onderweg. TOGB probeert meteen druk te zetten maar aan beide kanten wordt deze beginfase gekenmerkt door veel  balverlies. Toch is het eerste kansje voor TOGB maar het schot gaat over het doel van Julian en blijkt  ongevaarlijk. Het spelbeeld blijft onrustig, vooral in balbezit is het bij ons matig met veel onzuivere  passing. TOGB heeft daardoor een licht overwicht zonder tot veel echt grote kansen te komen. Zelf 
zijn we nog maar sporadisch aan de overkant geweest om voor gevaar te zorgen. Als TOGB aan de linkerkant dan wel een keer goed doorkomt, staat Timo goed opgesteld om uit te verdedigen.

Na een klein kwartiertje is daar dan toch een goal voor TOGB, hun 4 stoomt op en kan zomaar het hele middenveld oversteken zonder dat er iemand in grijpt. Zijn boogballetje over onze verdediging  wordt door hun spits goed op waarde geschat en tot doelpunt gepromoveerd, 1-0.

IMG_3899.jpgNa deze achterstand laten we onszelf toch wat meer op de TOGB helft zien. Voor het eerst zetten we ook hun keeper aan het werk. De eerste mogelijkheid is een voorzet van rechts die net door de keeper gepakt kan worden. Niet snel daarna volgt het tweede speldenprikje als Mike zijn actie maakt en het spel verplaatst naar Tijn aan de andere kant. De voorzet van Tijn bereikt David net niet. In deze fase lijken we wat meer controle te kunnen krijgen en druk te kunnen houden op TOGB, maar nog steeds is het in balbezit te slordig. Een volgende mogelijkheid dient zich aan, wanneer een volgende voorzet van rechts de vrijstaande Yannick bereikt. Die neemt net wat te weinig tijd, kiest voor de moeilijkste optie en probeert met een volley ineens op doel te schieten. Jammer genoeg raakt hij de bal niet goed en gaat de kans voorbij. Verder is het veel net niet, er volgen nog wat diepteballen die net te diep zijn en schoten die net de power en overtuiging missen. Ook TOGB kan niet echt gevaarlijk worden. Zo blijft de 1-0 tot de rust op het scorebord staan.

De tweede helft dan. Met 1 wissel (Ad in de spits voor David) moeten we proberen de achterstand weg te poetsen. Dat lukt nog niet echt, want TOGB komt beter uit de kleedkamer dan wij. Dit resulteert in een aantal corners die voor veel gevaar zorgen en niet veel later voor een schietkans die gelukkig voor ons verkeerd geraakt wordt. Met nog 4 verse krachten (Tom, Masoed, Alano en Manu voor Milo, Yannick, Jaron en Bas), moeten we de laatste 20 minuten op zoek naar dat ene momentje. 

IMG_3894.jpgDat momentje lijkt er ook te komen wanneer Ad zichzelf goed vrijspeelt en een mooie steekpass op Mike geeft die vervolgens alleen op de keeper af lijkt te kunnen. Het was een goede loopactie van Mike, hij start zeker een meter of 3 vóór zijn verdediger maar op de één of andere manier ziet de grensrechter van TOGB er tot ieders verbazing toch buitenspel in. Dit levert de nodige frustratie op en even zijn we van slag. TOGB staat na een vlot lopende combinatie opeens 1 op 1 tegen Julian, maar die weet heel knap te redden. Niet veel later valt toch de 2-0 voor TOGB na een aanval waarbij ze onze rechterkant uit elkaar weten te spelen.
Dit lijkt al de genadeklap te zijn en het geloof weg te nemen. TOGB krijgt steeds meer ruimte en kunnen vaak met 1 of 2 pasjes dicht bij onze zestien komen of zelfs direct op ons doel af. Tom moet een dergelijk aanval een keer repareren en wat in eerste instantie lijkt op een fair duel wordt bestraft met een vrije trap en gele kaart. De vrije trap wordt vervolgens door TOGB op mooie wijze binnen geschoten wat de stand op 3-0 brengt. Korte tijd later is het ook al 4-0 als de bal vanaf links wordt 
voorgezet en kan worden binnen getikt. We proberen het nog wel, Mike kan er nog een keer vandoor aan de linkerkant. Zijn voorzet op Masoed is goed, maar er is net wat teveel tijd nodig om de bal te controleren en tot een schot te komen. 

IMG_3892.jpgVerder wordt er niet meer gescoord en staat er na 70 minuten een grote maar wel enigszins geflatteerde 4-0 nederlaag op het bord. De afgevlagde 1 op 1 en kort daarna het tweede tegen doelpunt waren het breekpunt in deze wedstrijd. Daarbij was het spel in balbezit ook niet goed genoeg vandaag. Te veel onzuivere passing en teveel verkeerde aannames, waardoor er ook teveel balverlies werd geleden. Zo blijven we op 4 punten staan en zakken we een plaatsje naar plek 9 terwijl TOGB stijgt naar de 4e plek.

Aankomende zaterdag mogen we onze inhaalwedstrijd spelen  tegen Quick Boys en dat lijkt op voorhand weer een zware klus te worden.

IMG_3886.jpg   IMG_3883.jpg  IMG_3808.jpg
IMG_3766.jpg  IMG_3705.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

  • OPGERICHT IN 1927
  • 1965 LEDEN
  • 125  TEAMS
  •  NL34RABO0301629188

Sv ARC
Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG Alphen aan den Rijn