...

Divisie 4 A (voorjaar)

22 april 2023 10:15

A. Jansze

O17-1 speelde afgelopen zaterdag in mijn optiek de slechtste wedstrijd van het seizoen. HFC leek in deze ontmoeting wel de ploeg te zijn die er wel alles uit wilde halen in tegenstelling tot ARC die deze middag totaal niet bij de les was. Bijna 5 identieke goals die ARC tegen kreeg, waarin de tegenstander bijna geen strobreed in de weg werd gelegd om HFC van het scoren af te houden. In de beginfase was het al HFC die het gevaarlijkst was. Rond de 11e minuut was het dan ook al raak voor HFC omdat de ARC verdediging de HFC aanvaller volledig ongestoord een hoek uit laat kiezen en die dan ook vrij gemakkelijk maar bovenal ongestoord de 0-1 kan binnen tikken. HFC blijft hierna gevaarlijk aandringen. Een schot gaat voorlangs en niet veel later staat er weer een HFC aanvaller vrij om de bal richting doel te koppen, maar deze gaat gelukkig naast het doel over de achterlijn. Rond de 30e minuut krijgt ARC dan eindelijk een kans. Bendeguz schiet snoeihard richting doel, echter de bal komt terecht op de paal en uit de rebound kan geen voordeel worden behaald. HFC doet het 2 minuten later beter. Weer reageert de verdediging niet alert en wordt echt kinderlijk eenvoudig uitgespeeld en HFC scoort van dichtbij de 0-2. HFC heeft op alle fronten het betere van het spel waar ARC geen antwoord op kan geven. Booy moet ingrijpen om erger te voorkomen. En Bendeguz kijgt nog een kans maar zijn poging is een makkelijke prooi voor de HFC doelman. Met een 0-2 stand gaat de rust in.
In de rust wordt Haruki gewisseld voor Zakaria. De aanwijzingen van de trainers in de rust blijken geen indruk te hebben achter gelaten want in de 48e minuut scoort HFC de 0-3. ARC kan eigenlijk geen fatsoenlijke aanval creëren en blijft voortdurend achter de feiten aan lopen. Een toegekende vrije trap omdat Yousseff onderuit werd gehaald, werd door Zakaria op maat op Bendeguz gegeven die helaas een metertje naast het doel kopt. Kyan en Gijs komen er in voor Philemon en Zine. Maar ook zij kunnen geen verandering in het sobere spel van ARC teweeg brengen. Olivier staat in de verdediging goed zijn mannetje en grijpt resoluut in op een aanval val HFC en vookomt dat de achterstand nog verder oploopt. HFC maakt dankbaar gebruik van de slappe tegenstand van ARC. In de 78e minuut snijden de aanvallers van HFC als een warm mes door een pakje boter heen en laten Jauke kansloos bij de 0-4. Of het nog niet genoeg is, wordt kort daarna de 0-5 een feit. HFC vind het eigenlijk wel welletjes, maar laat ARC geen moment met rust om nog wat terug te doen om de stand nog wat dragelijker te maken. Met een verdiende klinkende overwinning verlaat de Koninklijke HFC juichend het veld en laat ARC met hangende hoofden achter. Een smadelijke nederlaag die het zichzelf zeker mag aanrekenen. Het mag dan ook nog van geluk spreken dat Be Quick ook op een 0-5 nederlaag werd getrakteerd. Het komt nu aan op de laatste 2 wedstrijden om het onheil nog te keren. Zaterdag 20 mei is uit TOGB de tegenstander en een week later, 27 mei is in de laatste wedstrijd thuis op Zegersloot Quick Boys de tegenstander. Dat het dan zal moeten gebeuren mag voor niemand als een verrassing klinken. Maar laten we ook vooral positief blijven en hopen op een goede afloop. Tot dan!