Rijksstraatweg 14
9752AD
HAREN GN
tel. 050-5344950

Zaterdag was er de verre uitwedstrijd naar het hoge noorden. Be Quick 1887 uit Haren (Groningen) was daar de tegenstander. Vroeg opstaan voor iedereen dus. Rond 08.30 uur vertrok de bus onder begeleiding van een aangenaam voorjaarszonnetje, afgewisseld met af en toe een spatje regen. Met een korte tussenstop om de beentjes even te strekken kwamen we om ca 11.00 uur aan bij het nostalgische Stadion Esserberg. Daar aangekomen konden de jongens nog de verrichtingen van trainer Arjan Robben aanschouwen die de O15-1 van Be Quick onder zijn hoede had. De boodschap was vooraf duidelijk. Natuurlijks was er bij Be Quick ook alles aan gelegen om 3 belangrijke punten te bemachtigen. Drie punten halen voor ARC om zodoende het gat naar beneden te vergroten. Maar het was Be Quick die direct al gevaarlijk de aanval zocht. Gelukkig voor ARC gaat de bal achter. Geschrokken ging ARC over op de tegenaanval. Zakaria die in de 6e minuut een puike voorzet gaf op Bendeguz die vervolgens hoog opspringend diagonaal de bal fantastisch in kruising kopt en zo de stand op 0-1 bracht. Er ontpopt zich een boeiend duel. Niet veel later ziet Be Quick een schot voorlangs over de achterlijn gaan. 2 minuten later is er een aanval van ARC die helaas op niets uitdraait. Uit de tegenaanval kan Be Quick er razendsnel uitkomen en de gelijkmaker scoren. Bendguz moet helaas gewisseld worden en Kyan neemt zijn plaats in. In de 18e minuut staat de verdediging van ARC te slapen op een hoge verre inzet, zodat Be Quick kinderlijk eenvoudig de 2-1 kan aantekenen. ARC probeert zich direct weer te herpakken en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Maar Be Quick loert ook voortdurend op een tegenaanval. Kyan die de bal geeft op Zine die te zacht inschiet. Een schot van Youssef komt in de handen van de doelman. Dan is het Zine in de 30e minuut die fantastisch door gaat en snoeihard uithaalt en de verdiende 2-2 gelijkmaker binnenschiet. Zine heeft er duidelijk zin en haalt een paar minuten later weer snoeihard uit maar deze keer gaat zijn inzet via de doelman over de achterlijn. De corner levert helaas niets op. ARC blijft jagen om voor de rust nog op voorsprong te komen. Een mooi genomen vrijetrap van Zakaria gaat net over en naast. Dan is er nog een snoeiharde uithaal van Youssef vanaf ca. 30 meter die door de doelman tot hoekschop wordt verwerkt. Uit de corner krijgt Kyan nog een kans maar ziet schot via de paal het veld weer inspringen. Kansen genoeg dus maar de rust gaat in met een 2-2 stand. Mogelijkheden om deze pot winnend af sluiten waren er in de eerste helft volop dus de boodschap is duidelijk voor de 2e helft. Op zoek gaan naar de voorsprong. Zakaria geeft af op Zine, echter zijn schot gaat naast. Zine krijgt wederom een kans maar de doelman van Be Quick grijpt goed in. Hierna is er een prima save van Sven die bal klemvast krijgt op een inzet van Be Quick. Lucas wordt gewisseld voor Stef. Kyan krijgt een dot van een kans om te scoren maar schiet helaas tegen een tegenstander op. Zine krijgt vervolgens te weinig ruimte om zijn actie succesvol te maken doordat de verdediging van Be Quick geen steken laat vallen. Luuk komt er in voor Youssef. Een prachtige trap van Zakaria gaat helaas naast. Veel strijdlust bij ARC en blijft gevaarlijk aandringen. Kyan krijgt de bal in een goede positie aangespeeld en beroert hierbij de bal mogelijk met de hand en wordt door de overigens verder prima leidende scheidsrechter, mede op appelleren van Be Quick spelers afgefloten. Niet veel later fluit hij ook voor het eindsignaal van de uitermate spannende wedstrijd die helaas geen winnaar kende. Over het geheel gezien en ook de strijdlust die ARC aan de dag legde had er voor ARC zeker meer ingezeten. Ook deze keer was het afmaken van toch wel veel kansen een probleem voor onze voorwaartsen. Ondanks het 2-2 gelijke spel overheerste er toch wel het gevoel van de tomeloze inzet die er gedurende de gehele uitermate sportieve wedstrijd was. Zaterdag is er weer een kans om de weg naar boven in te zetten. Dan is op Sportpark Zegersloot D.E.M. uit Beverwijk de volgende tegenstander. De aftrap op Zegersloot is om 12.15 uur. Tot dan maar weer.