Esdoornlaan 75
1521EC
WORMERVEER
tel. 075-6218092

Dat in voetbal alles mogelijk is bleek ook maar weer eens afgelopen zaterdag. Voor de neutrale toeschouwer moet het een vermakelijke wedstrijd geweest zijn om naar te kijken. In blessure tijd kwam ARC op een meer dan verdiende voorsprong van 3-4. Maar door uiterst knullig verdedigen werd het nog geen halve minuut later 4-4. Vooral boosheid overheerste dan ook toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot. De wedstrijd begon eigenlijk slecht. In de 7e minuut kwam Fortuna Wormerveer al op een 1-0 voorsprong door uitermate slecht verdedigen. Niet veel later krijgt de spits van Fortuna Wormerveer een kopkans die gelukkig geen doel treft. Hierna volgt een aanval van ARC, maar Bendeguz schiet naast. ARC probeert langszij te komen door pogingen van Bendeguz en Dean. Beiden schieten over en naast. Bendeguz krijgt later weer een kans maar schiet voorlangs. ARC komt in deze fase maar moeizaam onder de druk van Fortuna Wormerveer uit. Maar hierna volgt er een prima aanval ARC. Youssef schiet echter van afstand naast. Hierna gaat Dean goed door en geeft af op Zine die helaas naast schiet. Voor rust probeert ARC nog langszij te komen maar echte kansen ontstaan er niet. 1-0 is de ruststand. In de rust geven de trainers aan dat er meer strijd gegeven moet worden. Dit lijkt effect te hebben. Bendeguz krijgt direct na rust al een kans maar ziet zijn schot door de doelman gepakt worden. Hierna wordt een aanval van ARC voor vermeend buitenspel afgefloten. Uit de tegenaanval van Fortuna Wormerveer volgt een fantastische redding van Sven. Hierna is het weer ARC. Youssef geeft af op Bendeguz die helaas te weinig venijn in zijn actie kan leggen en uit de tegenaanval van Fortuna Wormerveer waarin het de ARC verdediging in verlegenheid brengt en scoort dan ook heel eenvoudig de 2-0. Het bekende verhaal bij ARC na een tegengoal. Het is weer zoekende. Een schot van Fortuna Wormerveer gaat gelukkig net naast. Hierna gaat een mislukte voorzet van Haruki over de achterlijn. Lucas en Zakaria komen er in voor Youssef en Philemon. In de 62e minuut zet ARC een prachtige aanval op. Bendeguze die de bal op maat aan Zine geeft en die vervolgens van de 16-meterlijn verwoestend uithaalt en de 2-1 aansluitingstreffer binnenschiet. Nabil wordt hierna vervangen door Kyan. In de 70e minuut gaat Haruki goed door tot de achterlijn, geeft af op Dean dia van dichtbij diagonaal de 2-2 in de verre hoek scoort. Lang kan niet worden nagenoten van dit moment want nog geen minuut later is het weer Fortuna Wormerveer dat in de 71e minuut na een tegenaanval het Sven lastig maakt. Deze werkt de bal niet goed weg en uit de rebound scoort Fortuna Wormerveer de 3-2. Haruki moet vervangen worden met schouderproblemen en Philemon neemt zijn plaats in. ARC blijft waar het kan de aanval zoeken. In de 79e minuut gaat Kyan goed door en geeft de bal af op Zine die heel koeltjes zijn 2e en de 3-3 voor zijn rekening neemt. Beide ploegen proberen de winst naar zicht toe te trekken. Het spel golft op en neer. Gijs moet ingrijpen om veel erger te voorkomen. Zine gaat goed door maar schiet de bal achter. Hierna is het Philemon die met een wereldredding erger voorkomt. Hierna komt ARC nog een  keer goed weg omdat Lucas de bal met de hand zou hebben beroerd, maar de scheidsrechter liet zich gelukkig niet beïnvloeden door het appelleren van Fortuna Wormerveer spelers. ARC blijft loeren op een goal. Bendeguz gaat goed door en kan afgeven op Kyan die helaas de bal heel knullig verspeelt. Kort hierna krijgt Kyan nog een kans maar schiet tegen de keeper op. Dan is het Zine die in de blessure tijd heel ARC in vuur en vlam zette door na schitterend doorgaan de 3-4 tegen de touwen te werken. Overwinning in de pocket zou je zeggen. De vreugde is echter van heel korte duur want binnen de minuut wordt bij de tegenaanval van Fortuna Wormerveer door de ARC verdediging wederom een kadotje weggegeven. Fortuna Wormerveer brengt de stand hiermee op 4-4. Het zou nog veel erger hebben kunnen worden. Sven wist hierna met een fantastische redding de Fortuna Wormerveer spits van het scoren af te houden. Teleurstelling maar ook boosheid voerden na afloop toch wel de boventoon. De hattrick van Zine verloor hiermee wel veel van zijn glans. Als ARC beter verdedigd had en meer kansen had benut, had het met een ruime overwinning huiswaarts kunnen keren en ook nog eens goede zaken kunnen doen op de ranglijst. ARC zal dan ook in de laatste wedstrijden nu alle zeilen moeten bijzetten om weg van de gevarenzone te blijven. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 15 april. Dan is op Zegersloot Quick de volgende tegenstander. Tot dan!