Ter Leede

4e Divisie A

17 februari 2024 14:30

Y. Kuipers

ARC moet na een nieuwe nederlaag, 0-2 tegen Ter Leede, nu echt serieus gaan oppassen.  De voorsprong op  de plaatsen dertien en veertien, nu ingenomen door DHSC en Hoogland, bedraagt slechts drie punten en die clubs hebben ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. De clubs posities dertien en veertien zijn aan het eind van de rit beroordeeld tot het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud.

Ter Leede, getraind door Alphenaar Niek Oosterlee, een man met een ARC-verleden, is ook bepaald geen wonderploeg, maar kon op sportpark Zegersloot toch als enige aanspraak maken op drie punten. Het voetbal was verzorgder en werd vooral gespeeld met meer passie. De twee doelpunten kwamen overigens met enig fortuin tot stand. Bij de eerste goal, na 17 minuten, kreeg Derek Prins een enorme beuk in de rug van spits Carloto Fermina, waardoor de bal voor de voeten kwam van de mee opgerukte Sassemse verdediger Dirk Hoekstra. Die kon oog-in-oog met doelman Niels de Vogel, ongestoord binnen schuiven. Arbiter Yoori Kuipers, hij leek zich af en toe aan te passen aan het bedenkelijke niveau, vond het allemaal prima.

Doelpunt nummer twee, drie minuten na de pauze,  werd de gasten in de schot geworpen door De Alphense keeper. Die treuzelde met de bal aan de voet en schoof het projectiel zomaar in de voeten van Mark de Kruijs Dat was een domper voor de thuisclub, want de formatie van Mark Evers leek in de tweede helft net iets meer aanvallende bedoelingen te hebben dan in het toch vrij armoedige eerste speelpart. Eigenlijk was er in die eerste helft maar 1 ploeg die in ieder geval nog trachtte te voetballen en dat was Ter Leede. In dat team speelde overigens ook Thijs Timmermans mee,  die volgend seizoen  deel zal uitmaken van ARC, waar hij eerder voor uitkwam.

En zwaar teleurstellende middag dus voor Mark Evers en zijn team, dat tot een paar spaarzame kansjes kwam, maar eigenlijk geen moment aanspraak kon maken op een positief resultaat.