IJsselmeerstraat 1
1271AA
HUIZEN
tel. 035-5254645

In Huizen is ARC er niet in geslaagd om het puntenaantal van 25 te verhogen. De ploeg van trainer Nick Coster liep tegen een 3-1 nederlaag aan en staat met nogc5 wedstrijden te spelen op de 13e plaats. Dat zou aan het eind van de rit p/d betekenen.

In Huizen begon ARC voortvarend en binnen een minuut kreeg het al een vrije trap waar niets uitkwam. Senna Key, die op de linksbackplaats de geblesseerde Niek Ossevoort na 20 minuten kwam Arjan Ouwendijk goed door op rechts. Zijn voorzet werd echter door doelman Olivier Pavon onderschept voor de vrijstaande Matt Veerhuis kon intikken. ARC kon in deze periode goed mee met Huizen. Uit het niets werd het ineens 1-0. Nadat een verdediger van Huizen op een haar na een hoekschop verijdelde kreeg de thuisploeg nog geen minuut later een hoekschop. De bal zeilde langs Senna Key en doelman de Vogel kwam niet uit zijn doel en Jeroen Lamme kopte simpel binnen: 1-0. Tot het rustsignaal van de goed leidende Berg gebeurde er weinig meer.

In de tweede helft kwam Lars van IJzendoorn voor Senna Key en ging ARC op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er echter nauwelijks en in minuut 54 wilde Lars van IJzendoorn een aanval inzetten. Zijn pass door het midden bereikte geen medespeler maar een tegenstander. Die speelde Justen Kuiper aan die van twintig meter uithaalde. De houdbare bal vloog echter in de uiterste hoek: 2-0. Tien minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een vrije trap net buiten de zestien werd door Sebastiaan van Kammen over de muur geschoten en hij liet Niels de Vogel kansloos. Hierna kabbelde de wedstrijd naar het einde. Huizen, dat door de winst en het verlies van AJAX de koppositie overnam, hoefde niet meer en ARC kon niet meer. Na een mooie voorzet van Thijs Spanjer tekende zeven minuten voor tijd Boyd Baatje met een lob voor de 3-1 en liet zien dat hij nog kan scoren. Bij die stand bleef het.

Nog vijf finales te beginnen met volgende week ARC tegen Swift. Dat moet er gewonnen worden. ARC is zich dat terdege bewust en de supporters hopen dat ze het waar gaan maken.