Drie Burgpad 3
1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6941013

Het was even geleden, maar zaterdagmiddag even over vijf was vanuit de kleedkamer van ARC 1 het zingen van het ARC-clublied weer te horen. Er was gewonnen en dat was op 2 december van het vorige kalenderjaar voor het laatst gebeurd tegen WV HEDW. ARC 1 snakte er naar en na een knotsgekke wedstrijd waarin alles gegeven werd stond er op het complex van JOS/Watergraafsmeer een 3-4 eindstand op het scorebord.

Bij ARC ontbrak in vergelijking met vorige week Pepijn Kooij wegens een blessure. De ploeg van Mark Evers startte fel en probeerde JOS vast te zetten. De Amsterdammers moesten zich daar even op instellen. Na een kwartier kwam ARC op voorsprong. En lange bal van Niek Ossevoort bereikte Yassin Kaabouni. Die sprintte zijn tegenstander eruit en schoot de bal langs doelman Bas Schol. Een mooie opsteker en drie minuten later was het bijna 0-2. Een streek hoekschop van Arjan Ouwendijk werd door Derek Prins direct op de slof genomen. De bal ging rakelings over. De thuisploeg zette daar in de eerste helft nauwelijks wat tegenover en doelman De Vogel kreeg nauwelijks werk te doen. ARC ging op zoek naar de 0-2 en na een prachtige aanval over links schoot Boyd Baatje de bal binnen. De assistent-scheidsrechter stak de vlag op en zat er echt naast. Het was echter uitstel van executie. Op slag van rust werd Niek Ossevoort door Arjan Ouwendijk de diepte ingestuurd. In de zestien werd hij onheus bejegend en de bal ging op de stip. Met dat kunstje wist Boyd Baatje wel raad en zo ging ARC met een 0-2 stand rusten.

In de tweede bedrijf tapte JOS/WGM uit een ander vaatje en ging op jacht naar een goal. Die viel al snel. Na een snelle aanval kwam de bal bij Jurre Duijn die de bal intikte en die bal ging rakelings langs de vingertoppen van de Niels de Vogel via de binnenkant van de paal het doel in. ARC herpakte zich snel en vijf minuten na de aansluitingstreffer van JOS/WGM bereikte de mee opgekomen Niek Ossevoort met een voorzet Matt Veerhuis die snoeihard uithaalde en de bal hoog tegen het net schoot. De doelman heeft de bal alleen maar gehoord. Weer een marge van twee, die vijf minuten later weer tot 1 gereduceerd werd toen Luciandro Andeloe een vrije schop via de binnenkant van de paal binnenschoot. Hierna ontspon zich een boeiend duel met mogelijkheden voor beide ploegen. JOS/WGM drong aan en voor iedereen die ARC een warm hart toedraagt was het ‘billenknijpen’. In minuut 88 was het de geweldig invallende Neal Arnoldus die zich vrijspeelde in de 16 en de 2-4 binnenschoot. Dolle vreugde bij heel ARC. De geschiedenis herhaalde zich en op de 90 minuten schoot vanaf de rand van de 16 Boris Santen de 3-4 binnen. Er volgde nog 5 spannende minuten maar toen volgde het verlossende eindsignaal en kreeg ARC de zo broodnodige en dik verdiende winst die de moraal bij de ploeg van Mark Evers alleen maar beter zal doen worden en die uitbundig gevierd werd.