ARC vergeet kansen te benutten en verliest

DHSC

4e Divisie A

16 maart 2024 14:30

M. Wever

De wedstrijd tussen ARC en DHSC was een ‘zes punten’ wedstrijd in de onderste regionen van de 4e divisie. In deze wedstrijd kreeg ARC legio als kansen die niet benut werden en stond het vijf kwartier lang met tien man. DHSC kreeg veel minder kansen en scoorde eenmaal. Dus een nederlaag die de ploeg volkomen aan zichzelf te wijten heeft en die hard aankomt in het Alphense kamp.

De eerste kans van de wedstrijd was voor DHSC toen Charmant Luijk vrij voor doelman De Vogel kwam. Zijn lob ging centimeters naast. Hierna nam ARC het initiatief en dat resulteerde in twee grote kansen. Na een dieptepass van Pepijn Kooij ging Yassin Kaabouni alleen op de Utrechtse doelman af. Zijn inzet hobbelde naast. Direct daarna een hoekschop voor ARC die door Derek Prins op de buitenkant van de paal gekopt werd. In minuut twaalf ging op het middenveld Donny van der Neut het duel aan met een tegenstander. Naar de mening van scheidsrechter Wever was de overtreding buitenproportioneel en hij trok onmiddellijk rood. In het verder verloop van de eerste helft bleef ARC de betere ploeg en na een kwartier kwam Yassin Kaabouni wederom alleen voor de doelman. De afloop was identiek aan de eerste keer. Hierna was Boyd Baatje uit een hoekschop nog dicht bij een treffer maar de doelman redde tot tweemaal toe. De grootste kans kwam 5 minuten voor rust. Na een geweldige actie kwam Yassin Kaabouni alleen voor de doelman. Nu tikte hij de bal links langs de doelman maar via de binnenkant van de paal kwam de bal in het vijf meter gebied daar stond Arjan ouwendijk klaar en schoot in. Op miraculeuze wijze redde een verdediger op de lijn.  De terugspringende bal werd vervolgens door Pepijn Kooij overgeschoten. Derhalve bij rust een ruime voorsprong voor ARC maar gewoon 0-0.

ARC kwam slecht uit de kleedkamer. In de eerste tien minuten was er nauwelijks beleving en initiatief en oogde de ploeg apathisch. DHSC bood wel strijd en na matig uitverdedigen in minuut 49 kreeg een Utrechtse spits de bal vrij voor Niels de Vogel en tikte de 0-1 binnen. Hierna was ARC wakker en ging op jacht naar de gelijkmaker, want ook met tien man moest het mogelijk zijn om van DHSC te winnen. Met Neal Arnoldus voor Tjerk Ligtvoet en Thijs Spanjer voor Arjan Ouwendijk zette ARC aan. In minuut 60 een vrije schop van Niek Ossevoort op de lat en met nog een kwartier te spelen kwam de bal uit een hoekschop op het hoofd van Lars van IJzendoorn. Zijn kopbal werd verdedigd en kwam voor de voeten van Neal Arnoldus. Zijn inzet werd op wonderbaarlijke wijze gekeerd door doelman Van de Beeten.  De kansen waren nog niet af en met nog een kleine vijf minuten te gaan leverde Boyd Baatje een puntgave voorzet af. Derek prins kon vrij inkoppen maar richtte het vizier te hoog.
Na 94 minuten floot scheidsrechter Wever af en verliet ARC zwaar teleurgesteld het veld. Mark Evers had er na afloop nauwelijks woorden voor. Het voelde of ARC een cadeau van drie punten had ingepakt en dat overhandigd had aan DHSC. Dat er geen 5-1 of 6-1 op het scorebord stond frustreerde de trainer.

ARC moet dit even gaan verwerken en vanaf dinsdag moet het vizier op SJC. Er moeten punten gehaald worden. Daar is iedereen zich van bewust.

Klik hier voor de foto's (Saskia de West-Berk)