AFC 34 (zon)

4e Divisie A

24 februari 2024 14:30

L. Hendrix

Drie kwartier na afloop van de wedstrijd ARC – AFC’34 was het Helemaal Top In het clubhuis van de Alphense Racing Club. De grootste vereniging in Alphen was donderdag 22 februari 97 jaar geworden en het Sfeerteam had ter viering van deze verjaardag de Zwammerdamse feestband met die naam uitgenodigd. Dat bleek geen verkeerd idee, want de sfeer zat er al snel heel goed in.

Helemaal top was het eerder die middag tussen de regenbuien door op sportief gebied bepaald niet. ARC verloor opnieuw, met maar 2-1 van AFC’34,  waardoor nacompetitie om handhaving nu serieus dreigt.

De Alkmaarse promovendus, een zondagclub, stond bij aanvang van het duel op sportpark Zegersoot op een knappe vijfde plaats, maar bleek bepaald niet een opponent waarvan het veel lager genoteerde ARC echt heel nerveus van moest worden. De ploeg voetbalde weliswaar verzorgd, maar leek te wachten op fouten van de opponent om dan met snelle counters toe te slaan. En die fouten kwamen er. De thuisploeg  maakte de  indruk om vooral niet te willen verlezen en voetbalde veel te angstig. In de defensie en op het middenveld was het veel te veel een balletje breed of terug en de buitenspelers Yassin Kaabouni en Matt Veerhuis werden te weinig aan het werk gesteld. Dat heen en weer geschuif achterin leidde na vierentwintig minuten weer eens tot balverlies en via Ties Glas werd dat afgestraft. In een moeizame fase als deze zit het ook net echt mee. Uit een voorzet van Yassin Kaabouni werd de bal in het strafschopgebied duidelijk weggeslagen, maar dat ontging de arbitrage. Een zekere strafschop werd ARC op dat moment onthouden.  Omdat de thuisclub in de laatste minuten van de eerste helft twee kopkansen uit hoekschoppen onbenut liet ging de pauze in met de stand van 0-1.

In de tweede helft probeerde ARC het tij te keren maar tot uitgespeelde kansen kwam men niet of de keeper van AFC was een sta in de weg.
Vijf minuten voor tijd was het Devin Koorn die doelman Niels de Vogel kansloos liet met een kopbal. Toch werd het nog spannend , want vier minuten voor tijd scoorde ARC alsnog de aansluitingstreffer. Het was een wonderschone: invaller Thijs Spanjer dacht niet na en ramde een voorzet van Donny vd Neut in één keer achter doelman Mike Wesselink. ARC gooide vervolgens nog alle schroom van zich af en zocht met voorzetten van de zijkanten een opening. De gelijkmaker bleef AFC'34 helaas bespaard.