30 september 2023 11:00

W.H.W.A. Kamping

Deze zaterdag stonden er mooie wedstrijden op het programma voor de ARC dames.
VR1 gaat de strijd aan met Ajax VR1 av en VR2 speelt tegen Rijnvogels VR2.

VR1 is prima op dreef met een doelpunten festijn in de beker en een prima start in de competitie door winst. Vandaag wordt er een test verwacht tegen het Ajax met een aantal ervaren ex-profs in de gelederen. Heel slim wordt er gekozen om uit te blinken in onderdelen waar ARC sowieso beter in is, nl snelheid en conditie. Met veel druk wordt Ajax bestreden, die te laat en niet okselfris aan de start verschijnen. De ARC vrouwen ogen fris en gretig en belonen zich de eerste 15 minuten met 2 doelpunten van Shemaine, die voorop gaat in de strijd. Het misschien wel gevreesde Ajax heeft eigenlijk niets in te brengen en oogt verrast.
De snelheid van ARC is keer op keer doorslaggevend in de duels en resulteert in een 4-1 ruststand na doelpunten van Iris en Vera. Ajax speelt een chaos situatie prima uit en weet een tegendoelpunt te maken.
Na de rust is het even chaos bij ARC wat vrij snel uitmond op een penalty voor Ajax. 4-2

Gedurende de tweede helft krijgt ARC tal van kansen om de voorsprong uit de breiden, maar zo doeltreffend als het was in de eerste helft, zo rommelig is de afwerking in de tweede helft. Spannend wordt het dus toch nog als Ajax kort voor tijd de 4-3 weet te maken, na een situatie waarbij twee speelsters van ARC op elkaar clashen. Gelukkig klinkt niet lang daarna het fluitsignaal en pakt VR1 een dik verdiende overwinning.

Volgende week speelt VR1 om 15:00 tegen Foreholte in Voorhout.

Gert Jan van Heyningen heeft een prachtig verslag van de wedstrijd gemaakt op zijn site Decal.nl

VR2 speelt tegen Rijnvogels VR2 later op de dag. Ook VR2 legt een prima partij op de mat. Met veel inzet wordt er gespeeld en VR2 heeft eigenlijk de hele wedstrijd de partij in handen. In de eerste helft worden er kansen gemist, en dan raad je het al, Rijnvogels weet wel een uitbraak te benutten: 0-1. Keepster Linde wordt hard geraakt en moet zelfs naar het Alrijne gebracht, waardoor de wedstrijd een kwartier extra stil ligt. Gelukkig is de net speelgerechtigde Kim van de partij, die de handschoenen aantrekt. Tegen de verhoudingen in maakt Rijnvogels de 0-2.

Een kwartier voor tijd krijgt VR2 een penalty door hands welke door Kirsten vakkundig binnen wordt geschoten. Als niet lang daarna Julia de bal ook tegen de touwen werkt lijkt het toch een leuke dag te worden voor VR2.
Helaas, nadat Kim met een super reflex ARC in de wedstrijd heeft gehouden, weet Rijnvogels toch de 2-3 binnen te schieten. Helaas, want de ARC dames hadden meer verdiend.