Prinses Margrietstraat 2
1721AN
BROEK OP LANGEDIJK
tel. 0226-316066

Zaterdagmiddag duurde de wedstrijd BOL – ARC voor de ploeg van trainer Nick Coster twee minuten te lang. Door collectief keihard werken en nauwelijks kansen weggeven stond er toen de blessuretijd ingang 0-1 op het scorebord. Helaas kwam in minuut 92 de gelijkmaker toch nog. Heel zuur.

BOL tegen ARC was een duel met grote belangen. Beide ploegen staan op plaats 13 en 14 en dan moet je aan het eind van de rit p/d gaan spelen en dat wil je niet. In minuut twee was het even bibberen voor ARC. Na een hoekschop van Bol werd de bal in de zestien geslingerd. Doelman Niels de Vogel gleed weg op het gladde veld en de spits van BOL kopte raak. Hij stond echter buitenspel. De eerste mogelijkheid voor ARC kwam in minuut vijf. Na een voorzet van Niek Ossevoort kwam Arjan Ouwendijk in balbezit. Hij kwam echter niet tot een schot. Na een klein kwartier kwam Matt Veerhuis goed door. Hij schoot echter op doel waar afleggen naar Boyd Baatje of Arjan Ouwendijk beter was geweest. Op het half uur kwam de beste kans voor ARC. Met een sublieme steekpass zette Pepijn Kooij Matt Veerhuis vrij voor doelman Romain de Jong. Die redde knap.  ARC had in die eerste helft een duidelijk veldoverwicht en was vlak voor rust met Arjan Ouwendijk nog dicht bij een doelpunt. Zijn inzet ging rakelings naast.

In het tweede bedrijf zette ARC de thuisploeg direct vast en was vastberaden ook te gaan scoren. Dat had Matt Veerhuis wederom in minuut zestig wederom moeten doen. Hij mocht alleen oprukken naar doelman De Jong en die bleef goed naar de bal kijken en pareerde de inzet van Matt. Hierna hervond BOL zich, maar het was ARC die keihard bleef knokken voor de winst. Met nog een kwartier te spelen deed Niek Ossevoort een uiterste poging om de bal binnen te houden. Hij gleed weg en kwam in aanraking met de dug-out. Een wissel was noodzakelijk. Vanaf de zijkant werd Niels de Vogel gevraagd zijn uittrap buiten de lijnen te doen belanden. Die poging mislukte. Huib Oversloot kreeg de bal en vijf tellen later leidde een soepele combinatie tot een vrijstaande Arjan Ouwendijk in het strafschopgebied. Hij schoof de bal in de korte hoek binnen: 0-1.
In het laatste kwartier probeerde BOL het wel maar ARC gaf niets weg. Invaller Loet Meijer en Arjan Ouwendijk waren nog dicht bij de 0-2 en toen kwam de 92e minuut. Na een onachtzaamheid kwam ineens Martijn Ton in balbezit in de zestien. Hij schoot de bal in en tot ontzetting van iedereen met een rood/zwart hart ging de bal door de benen van Niels de Vogel: 1-1. Ongelofelijk zuur!

Vlak daarna floot de prima leidende Maurice van Dijk, die het zonder kaarten afdeed, af. Zwaar teleurgesteld verliet de ARC-ploeg het veld. De drie punten hadden ze op basis van keihard werken, redelijk voetbal en gecreëerde kansen verdiend. Het mocht niet zo zijn, maar als er de komende twee wedstrijden tegen AJAX en Huizen net zo gestreden wordt en de kansen gaan er wel in zijn er in die wedstrijden zeker mogelijkheden.